Uncategorized

Vår seglingsdröm

Vid något tillfälle under 2017, året då vi reste mer än någon av oss någonsin gjort, sa jag (Helen) till min min man att om vi ändå skulle ha en segelbåt kunde vi lika gärna segla jorden runt. Roberth var inte lika övertygad och till skillnad från mig behövde han tid att smälta denna idé.

Vi hade just bestämt oss för att köpa svärfars Maxi 77:a och ge det där med segling en chans, tidigare hade vi varit mer inne på motorbåt. 

Vår Maxi 77:a

Men vi seglade den sommaren, 7 veckor runt södra Sverige. Från Tjörn söderut till Skåne, runt Skåne till Blekinge därefter norrut via Öland och St Annas skärgård och kanalvägen tillbaka till västkusten. 5 personer i en liten segelbåt. Någonstans halvvägs var vi överens om att segling var vår grej men vi behövde en större båt. En med självstyrning och dörr till toaletten, full ståhöjd och ett ordentligt kök. Och varsitt kryp in till barnen. Via en kollega fick vi tips om en Maxi 120 som troligtvis var till salu, vi visste direkt när vi såg henne att detta var vår båt! Och med större båt var drömmen om långsegling verklighet och även Roberth var med på idén. 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *